Tovább a megkezdett úton

A bajnokságban még mindig százszázalékos labdarúgók hazai pályán szerepelnek a hétvégén. A Debreceni Egyetem jégkorongozói és férfi futsalosai szintén itthon szerezhetik meg a három pontot, míg a kézilabdázók és a női futsalosok idegenbe utaznak.

Jégkorong
Remekül kezdte a szezont a Debreceni Egyetem jégkorongcsapata, amely hazai pályán győzte le az FTC-Telekomot az első fordulóban. A fekete-fehérekre a hétvégén két találkozó vár az Erste Ligában: pénteken 18:30-tól a FEHA 19 gárdáját fogadják a Debreceni Jégcsarnokban, majd vasárnap 17 órától a Dunaújvárosi Acélbikáknál vendégeskednek.

- Tűkön ülve vártuk az Erste Liga első meccsét, keményen készültünk a Fradi ellen, tudtuk, nagyon fontos győzelemmel indítani a pontvadászatot – kezdte Ilja Culigin, aki három gólpasszal vette ki a részét az FTC elleni 7-4-es sikerből. - Hogy miként érzem magam a DEAC-ban? Könnyen lehetek őszinte, hiszen nagyon jó a hangulat az öltözőben, ettől pedig szárnyal az ember. Pénteken egy fiatal és gyors csapattal találkozunk, ezért számíthatunk rá, hogy sokat kell korcsolyáznunk. Agresszív, tempós játék várható tőlük, de erre készen kell állnunk. Nagyon koncentrálunk a pénteki találkozóra, bízom benne, hogy ismét jó mérkőzést játszunk, s miénk lesz a három pont – zárta a fehérorosz játékos.

Futsal
Férfi NB I-es futsalcsapatunk a pontvadászat hetedik fordulójában Debrecenben lép pályára a hétvégén. A szeptember 20-án, pénteken 18:30-kor kezdődő összecsapáson az egyetemisták a Magyar Futsal Akadémia legénységét látják vendégül a DESOK-ban.

Női csapatunk is pályára lép, az elsőosztályú bajnokság második körében. A lányok pénteken 18:30-kor az Eger SE vendégei lesznek Tiszafüreden.

- Nem vesszük félvállról az ellenfelünket, ennek ellenére csak a győzelem lebeg majd a szemünk előtt. Ismerjük az egrieket, hiszen a nyáron két szoros edzőmeccset vívtunk velük. Egy olyan gárda otthonában fogunk vizitálni, amelynek a játékosai nem ismernek elveszett labdát, emellett rengeteget futnak. Ki kell emelni a kapusukat is, aki bravúrokra képes, ezért a támadások befejezésénél élesnek kell lennünk. A felkészülésünk remekül sikerült, ennek köszönhetően bizakodva utazhatunk Egerbe. A főpróba szintén optimizmusra ad okot, hiszen augusztus végén veretlenül nyertük meg a Thelena Kupát – mondta Quirikó Vivien vezetőedző.

Labdarúgás
Hét bajnoki mérkőzésükből hetet megnyertek az NB III Északkeleti csoportjában a DEAC labdarúgói. Sándor Tamásék vasárnap 16 órakor hazai pályán nyújthatják tovább remek szériájukat, akkor a Bacsó-Beton Cigánd SE lesz az ellenfél a Dóczy utcai sportcampuson.

Kézilabda
A Rákosmente elleni hazai sikerrel indították az NB I/B szezonját a DEAC férfi kézilabdázói, majd a Százhalombattát is két vállra fektették. A csapat ezúttal vasárnap 16 órakor mérkőzik meg a veszprémi akadémisták otthonában.