Az utolsó idegenbeli meccs jön

Az egyetemi klub labdarúgói Tiszaújvárosban lépnek pályára vasárnap.

Debreceni derbit nyert legutóbb a DEAC a labdarúgó NB III Északkeleti csoportjában, amely a múlt heti sikerével felzárkozott az 50 pontos, bronzérmes pozícióban elhelyezkedő DVSC II nyakára, mindössze három egység van a csapatok között. A pontvadászatból már csak két mérkőzése van hátra a Debreceni Egyetemnek, az egyiket vasárnap 17 órakor vívja Tiszaújvárosban.

A vendéglátókra sem lehet azt mondani, hogy veszélytelenek, ugyanis a fekete-fehérek mögött, a hatodik helyen masíroznak, 44 begyűjtött ponttal. Az Újváros a legutóbbi öt bajnokijából csak egyet vesztett el, emellett két-két győzelme és döntetlenje van. Legutóbb a negyedik Kisvárda II-t győzték le idegenben 2–1-re. Vagyis nagy fegyvertény lenne, ha elhozná a három pontot a Debreceni Egyetem alakulata, amely természetesen erre készül.

– Tisztában vagyunk vele, hogy kemény meccs vár ránk Tiszaújvárosban – mondta az egyetemisták kapusa, Ratku Roland. – A borsodiak jól teljesítenek ebben a szezonban, nehéz lesz legyőzni őket, különösen idegenben, de erre készültünk egész héten, ha a saját játékunkat tudjuk játszani, akkor minden esélyünk megvan. Lendületben vannak a házigazdák, de ez rólunk is elmondható. Nem lepett meg minket a tiszaújvárosiak jó szereplése az utóbbi időben, ősszel is jók voltak ellenünk, s a télen is játszottunk velük edzőmeccset – nyilatkozta a cerberus, aki arra is kitért, hogy ugyan több hiányzójuk is lesz a vasárnapi találkozón, ám az öt sárga lapos eltiltottaktól – Sándor Tamás, Papp G. Benedek, Herczku Alex – eltekintve is bízik a csapat jó szereplésében.

NB III Északkeleti csoport 29. forduló

Termálfürdő FC Tiszaújváros–DEAC

vasárnap 17 óra, Tiszaújváros Sportcentrum