Takarítási trükk

Csupán két hozzávalóra van szükség: ezzel az egyszerű „csodafőzettel" vége a zsírfoltos konyhabútornak

Nem ismeretlen jelenség, hogy zsíros vagy ragacsos lesz a konyhaszekrény, nem igaz? Rendkívül frusztráló tud lenni, de nincs ok az aggodalomra, van megoldás! Nem is kell hozzá agysebésznek lenni, hiszen a háziasszonyok egyszerű, de nagyszerű trükkjével könnyen orvosolhatjuk a problémát. Mutatjuk, mit kell tennie! A zsír nagy része a főzés során a szekrényeken halmozódik fel. A kialakuló ragacsos foltokat nehéz eltávolítani, különösen, ha nem tisztítja rendszeresen a szekrényeket. Hogyan lehet hatékonyan kezelni az ilyen szennyeződéseket? Hogyan tüntetheti el a zsírt a konyhaszekrényekről? Nagymama főzete hasznos megoldás lehet, az elkészítéséhez pedig mindössze két, filléres hozzávalóra lesz szükség – árulta el a titkot a Kirsche. Mi a trükk? Szerencsére valóban nem hazugság, hogy két olyan összetevőből áll a csodafőzet, mely szinte minden háztartásban megtalálható. Csupán citromra és szódabikarbónára lesz szükség... Keverjen össze két csészényi meleg vizet egy csésze citrom levével és a szódabikarbónával. Ha ez megvan, keressen egy szórófejes flakont, majd kezdődhet is a súrolás. A keveréket fújja a szennyeződésre, majd hagyja hatni nagyjából két-három percig. Amennyiben elsőre nem sikerül leszedni a zsírfoltokat, egyszerűen ismételje meg a műveletet. Végül ajánlott egy száraz ronggyal áttörölni a szekrény felületét. Egy másik „nagyi receptje” szintén hatásos megoldást nyújthat az égető problémára. Itt sem kell drága vegyszerekhez nyúlnunk, mindössze meleg vízre és ecetre lesz szükség, amely hasonlóan orvosolja a zsíros konyhaszekrény problémáját, mint a korábbi trükk. Keverje össze a két hozzávalót 1:1 arányban, öntse egy üvegbe, és ennyi! Ezután permetezze a folyadékot a zsíros felületre, nedves ruhával törölje le a szennyeződést, majd egy száraz ruhával menjen végig rajta, és a zsíros konyhabútor a múlté!

forrás: blikk.hu